Jumaat, 27 Februari 2009

Malam Tadi

Malam tadi aku jaga gerai..

Penat

Sebab ramai org..sekali tempah char kue beramai2 plak tu, x menang tangan. Sib baik ade Arif tlg malam td. Mulanya aku ingat nak handle sorang je. Tp fikir2 balik boleh ke??? Aku try la tanye dia, dan dia pun dengan rela hatinye menolong..Tq..:)

Malam ni aku bukak lagi gerai..dan dia pun sudi nak menolong lagi walaupun sabtunya dia ada kerja di Temerloh.

Walaupun penat..tapi aku rasa gumbira sebabnye byk untung malam td. X sangka plak ramai yang mintak Kue Tiew Kerang. Harap2 malam ni ramai la..

Dalam bizi2 tu, ada masa terluang skit sempat lagi aku buat popia telor. Aku dapat resepi popia telur tu kat sini.


Yang ni aku wat..


Yang ni Arif wat..macam2 bentuk


"Ye Puan2..macam ni ye caranya buat popia telur pelbagai bentuk"


Sempat lagi digoreng..tapi time idang x sempat snap sebab kawan aku Mukhlis dengan jayanye menghabiskan popia ni tanpa sempat aku tengok pun.


Masa ni dah nak kemas2 nak balik. Aku x larat dah nak basuh pinggan, pinggang sakit giler..ditambah plak ngan keadaan sinki yang rendah. Memang x ergonomic. Sib baik dia offer nak basuhkan, dia suh aku rehat2...Em..ponek!!

4 ulasan:

ismail ali berkata...

atie, nanti ak balik kuantan,
ada ms ak tlg plak:P

mia berkata...

bulehhhhhhhhhhhh..nnt aku upah ko char kue ek sepinggang,heheh

TaFahNa berkata...

kalu kite yg tulung mama camne plak?nk kasi upah pe?kite nk ayam kentuky sepinggang...bley?

mia berkata...

Mana bleh ayam kentucky..boikot le...