Rabu, 3 Jun 2009

Kejadian yang cuak sebenarnye tapi kelakar la jugak kan..

Lunch arini aku rase cam nakkkkkkkkkkkk sgt makan kat mamak tau. So aku ajak le kengkawan aku yg lenlain tapi depa2 ni semua nak berdiet. X nak makan berat2..nak mkn loti jek (kak sham makan roti je time lunch tau!!). Aku pun tanpa berlengah bila org dah x nak ikut aku pun brommmmm dengan konpiden ke kedai mamak yang dlm 5 minit dah leh sampai dr opis aku ni.

Sampai2 aku pun amik la nasi putih, ayam grg, acar n popedem. Air plak barli ais limau. Aku sms Arif kot2 dia nak lunch ngan aku. Pastu dia call bgtau dia x dapek nk lunch ngan aku sebab nak kena anta barang pada client dia. Xpe la..nak wek camno kan.

Aku pun pas makan terus la bangun hendak membayo..dengan konpiden aku tanye bape hinggit???

Mamak : RM 7.70

Aku terus membuka handbag dan...., Alamak wallet aku tertinggal kat opis. Cuak giler aku mase tu tauuuuuuu, gilaksss aku duk cari nset, ingat nak call dah opismate aku. Sebelom tu aku ckp ke mamak tu.

Aku : Uncle..beg duit saya tertinggal la :( (mase ni aku takut sgt kot2 dia marah ke kan, mampus la aku..maluuu)

Uncle : Takpa--takpa..nnt u datang baya aaa...

Aku : ( Terkejut beruk) Tq uncle..nnt saya datang baya ya..

Uncle : Ok2 sambil senyum

Perghhhhhhhh giler la aku cam x caye je uncle tu ckp gitu. Terus aku stat enjin keta dan bla..petang ni kang balik kerja aku pi baya..heheheheh

6 ulasan:

manisz berkata...

haa seb lah mamak tu tk suh cuci pinggan mangkuk kat blakang..

tak pun mcm citer P.Ramle dulu2.. gadai baju, jam, hp, segala bagai nk byr..

woit.. satu malaya tau aku mkn loti okkkk.. hihihihihihi

maryati berkata...

Hahahaha..tu la, sib baik..ala restoran tu dah untung juta2 weh, rege makan aku tu x sampai rm 10 pun, tp memang bagus la uncle tu...

Aku saje je kasitau, senang diorang nak kutuk ko,hhahahah

Lieza berkata...

eiiiii... baik punye mamak... ekekkeke mkn kat mane tu? leh la g lak?? hahahah

~f12a~ berkata...

sham makan roti gardenia butterscotch..bersamaaan..300kalori..dgn ini ko kena berlari keliling uia, building KOM sebanyak 30kali ..aci?..hahahaha

maryati berkata...

lieza..ko pi kat taj yang dekat rahmat tu, pastu wat2 la terlupa bawak duit, sure mamak tu x kisah nye, petang tu aku pi bayar, dia sib ckp.."ala nnt lain kali datang bayar la.."hehehehe

kak fiza..
Kak Sham ke nak jog??????
Kalau dia jog aku wat kenduri kesyukuran anta pulut kuning ke masjid tau..

sheila berkata...

dia tgk ko ayu bertudung..
cuba ko gi pakai baju tegantung nampak pusat..siap tindik lagi pusat tu..ko ingat dia nak ckp camtu..

harus kene maki hehehhe