Selasa, 9 Jun 2009

Hari Pertama Berdansa..

Pergh..baru aku tau bagaimana rasanya artis2 yang masuk sehati berdansa tu..Xpe2..kasi aku cite dulu camne ari pertama aku masuk kelas menari.

Pas maghrib lebih kurang pukul 7.50 aku pun gerak ke kelas menari yang lebih kurang 11 km dari rumah aku. Sampai2 je..aku tgk ada a few pompuan sedang menari-nari tarian gelek. Aku pun menekan loceng dan disambut oleh Cikgu June. Cun gilak minah ni. Aku tgk kat tenet aritu gamba dia x la cun sgt. Tapi bila duk depan mata mmg cun la.. Badan pun mantap. X kurus sgt dan x gemuk sgt. Just nice.

Dia pun terangkan kat aku kelas2 yang akan aku hadiri nnt. Unlimited kelas..so tiap2 ari aku boleh datang menari. Dia siap bgtau aku yang tarian dia ajar tu agak seksi skit la...takut la kot2 aku ni kan bertudung n muslimah gituuuu...heheh. Tapi aku ckp pada dia yang aku x kisah dia nak ajar tarian seksi2 pun, asalkan semuanya pompuan x xde laki2.

Pastu.. dia pun ajak aku masuk n tengok dulu dia menari gelek dengan murid2 yang lain. Semua amoi..semalam ada 4 org student termasuk aku. Dia pun stat gelek la..aku tgk step dia nampak senang je. lembut dan x la anggesif..ckp dlm hati ..eleh senang jek step dia, pastu cikgu cha cha aku datang. Nama dia Faye..dia pun ajar aku step awal cha cha. Perghhhhhhhhh..nampak je mudah, tapi mak aiiii..payah nye la aku nak ingat left rite..left rite..1..2..3..4, tutup buka..tutup buka..ishhhhhhhhhh!!. Peluh jgn cakap le..Asyik kena jerit je aku ngan cikgu aku tu. Dia selalu marah sbb aku lupa kiri mana kanan mana. Pastu dah lama2, dan dia nampak aku dah ok, terus dia bukak lagu..pastu dia suh aku wat laju2. Mak aii nak terjatuh aku mula2, pastu lama2 makin ok tau..dah makin in to the music bak kata omputih tu..hehe. Then dia ajar aku menari new york.. ala..tarian tu cam vegas punye tarian tu, ala pompuan2 yang pakai cam bikini tu je n ada rambu ramba tu la. Tapi aku x pakai la bikini n rambu ramba bagai, hahaha. Dia ajar tarian tangan angkat2 tu je..untuk permulaan katanye. Tapi aku dpt semua step tu dlm mase 30 minit dia ajar. Pas abis tu aku pelik sbb classmate aku duk tepuk tangan kat aku. Cikgu aku pun sama. Cikgu aku puji aku..rupe2nye classmate aku ckp, diorang buat step tu 2 hari baru dpt. Aku wat 30 minit dah leh dpt. Ye aa..cikgu tu asyik terjerit2 kat aku je, mana x dapatnye. Dah jadi ala2 cikgu Linda dah cikgu aku tu.

Pas tu aku ikut cikgu June aku pi wat tarian satu lagi. Tarian ni ade campur2, gelek skit, swing skit , cha cha skit n ade kick-kick skit. Agak susah la tarian ni sbb dia banyakkkkk gilak step n pusing2 semua ade. Naik pening aku. Pastu stop..cikgu aku ni suh aku wat senaman perut. Maybe dia nampak aku ni susah sgt nak gelek sbb perut besar, hahaha. So dia wat streching yang memang tumpu pada perut sahaja..susah gak la sbb perut aku kan buncit, Cikgu aku perut slim n leper. Pas abis semua tu..aku pun siap2 sedia nak balik. Cikgu aku suh aku harini kelas petang sbb esok petang ade kelas erobik n belah malam pun belly dance.

Tapi puas hati la. Seronok pun ada, x sabar rasenye nnt nak belajar menari latin n hip hop plak. Tapi rasenye kena beli gadget2 lain jugak. Yang tu kena tunggu next gaji la plak. Korang semua kalau rase nak join aku bleh la. Attend utk suka2 menari lepas tension je. Kat sini ade information utk korang tengok.Ni ade aku pamerkan gamba utk korang saksikan. Sekeping jek sbb segan la plak nak amik banyak2.heheh

Baju hijau tu cikgu aku. Nama dia June

Korang bayangkan plak nnt aku pakai camni, oh tidakkkkkkkkkkk!! ( Khas juga utk tatapan Kak Sheila)

9 ulasan:

Lieza berkata...

woooooooo.. mcm menarik jer... nak kai gtu ke?? jgnnnnnn kalu kat umah x pe.. ekekkekeke

maryati berkata...

lieza..giler ko..hahahahha, kat rumah kalau dlm bilik sengsorang buleh aa

nini cokelat celup2 berkata...

kat mn kelas nie atie?? cm best je..

sheila berkata...

eh best apa nari pakai camtu..
bukan ke pompuan je sume...

aku kat rumah pakai yg belah atas ngan bawah yg belah dalam je..x caya tanya kak sham.....dia lebih mengetahui..hehehhehe

Ada Ayrissa berkata...

wahhhhhhhh wahhhh wahhhhh..
leh ar ajak arip msk sehati berdansa..ahakss

kat ner tmpat tu ati?

kalo den, sure jatuh terguling2 dah nari tu..wakakkak sbb bdn keras cam kayu...hihihi

maryati berkata...

nini..
Kat beserah..best, dia ajar aku serius untuk menari sbb kelas ni memang kelas menari. Ko leh click kat post aku tu, ade detail

Kak Sheila..
Wahhhhh seksi nyeeeeeee..bukan sekarang pun pakai gitu gak ke??? alalala malu2 plak,hahaha

Kak Ada
Pakcik Arif tu sangat menyokong ati masuk kelas ni. Tapi x tau la kalau ajak dia menari skali hehehe, kat beserah, kalau nak join cakap la..

Noor Hidayah Idris berkata...

caiyok2...mcm tu lar bagus...yg penting semangat tuh ada...lepas ni sure tambah cute...

manisz berkata...

kak shila tu memanglah..

dulu2 tk selera abg bujang nengok dia pakai gitu, kerempeng sgt.. lau dulu2 badan dia mcm skang, mau abg bujang sebelah dgn blakang umah menggelupur intai tiap2 mlm kat tingkap blakang.. dah lah bilik dia bukak jer tingkap trus bilik abg bujang.. auwwww..

Liyana Yeim berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.