Rabu, 29 April 2009

Tag lagi,..

Aku telah di tag oleh Kak Shiela akak Mrs Kay
ehem...kak shila, pesal le dok tanye pasal diet2 ni,imak sensitip nyah..


1) Bila terakhir anda cuci toilet?
2 hari lepas..tapi masih x pueh hati ni.

2) Pencuci apa yg anda guna?
Aku guna sabun basuh kain mak aku je, jenama ekonomi handalan,buleh je.

3) Dalam 1 minggu berapa kali anda mop lantai? Kenapa?
x leh nak jawap, kalau hang tanyelbape kali setahun maybe leh kot jawap hehehe

4) Apa tugasan terakhir anda sebelum menjelang malam?
Kalau petang tu aku balik sll la aku duk borak2 ngan anak buah aku sebelom mak diorang amik,kalau malam plak aku skang ni sll bergegak ke KMC ngan mak aku pi tgk akak aku n tgk tv (rumah aku tv kan rosak)


5) Apa menu hidangan makan malam anda yg paling simple?
pisang sebijik..(ni time diet ok!)



6) Minuman selalu anda buat waktu pagi?
Aku ni bukan jenis suka wat air,serius..kalau kat opis tu aku minum air masak je,kalau kat rumah tu time weekend sll wat air teh o la, tu sebab mak aku yg suh.

7)sebelum tidur apa yg anda suka lakukan?
Suka baca buku,dan jugak suka pasang radio yang lite2 cam radio lite n easy ataupun klasik nasional.

BADAN ANDA

1) berapakah berat anda sekarang dan juga ketinggian anda?
85.5 kg (da turun 500 gram k) dan 152 cm


2) berat yg paling tinggi dalam sejarah anda?
wooo..rasenye dah ade tulis dlm post seblom,tp xpe la..93 kg uuuuuuuuuuuu...


3) apakah makanan sampingan anda untuk memiliki tubuh badan langsing?
Habbatus Sauda..

4) berat yg paling rendah yg pernah anda dapat?usia anda ketika itu?.
60 kg form 2

5) anda pernah sertai program pelansingan?
X pernah..diet sendiri2 je


6)apakah diet yg anda ambil untuk memiliki berat anda yg paling rendah?
1. makan sayur berulamkan nasi maksudnye mkn sayur byk tp nasi amik 1/2 senduk je. 2. exercise everyday for 20 minit perday 3. minum air masak je, x amik air manis langsung
7)apakah yg menyebabkan berat badan anda naik mendadak?
1. makan x terkawal
2. bila boring je mkn
3. x exersize

8)apakah target anda untuk kurus selepas ini?
aku nak capai balik berat badan aku yang 60 kg tu. bile dah dpt 60 aku akan maintainkan ke 50 plak.xnak kurus sgt, biar nampak chubby2 skit,br la cute


9) miliki gambar anda dulu dan kini?
ada2..


10) sila upload...?

gamba ni mase aku umo 19..mase ni lupa plak berat aku bape..tp yang pastinye x pakai spek le..nampak cam cine sket

ni pun mase 19, hehehhe mase pi kurus btn kat janda baik.

ni gamba aku sekarang le..nampak lain sket kot,hehehe

11) harus menjawab tag yg tertera nama di bawah?

mail

kak fiza

kak jaja

abg sam

mona

kak yat


2 ulasan:

sheila berkata...

soalan ni bukan akak yg buat yang...hehhehe..

lagi byk ko tulis, ko ckp pasal ko nyer current weight lagilah ko buleh motivate tuk kurangkan itu nombor...ada butut ka???

maryati berkata...

butut2 heheheh..