Selasa, 21 April 2009

Sabar..rezeki xkan datang bergolek..

Sekarang ni gerai aku dah buat 2 operation tau, siang ada malam pun ada.Ni semua utk mencari rezeki tambahan. Gerai aku tu adik aku yang running. Dua orang adik perempuan yang masih lagi muda remaja.Yang sorang tu sanggup berhenti kerja di kl sebab nak runningkan perniagaan ni. Yang sorang lagi plak tengah cuti sem, bulan 6 ni baru stat semula study.

Sememangnye mmg sedikit sukar bile mula2 nak berniaga ni. Hari pertama buka, hanya sorang je pelanggan. Huhuhuhu..tp xpe, itu semua cabaran. Hari demi hari kami melancarkan strategi. Antaranye membuat banner, dan aku telah mempromosi sendiri di opis ku. Alhamdulillah dapat sambutan.

Selepas berniaga dlm seminggu, nampak juga peningkatan gerai kami, kalau dulu hanya 1 orang yang datang sehari, sekarang sudah bertambah dlm 5 orang. Walaupun kedengaran nye masih sikit tp ok la dari xde langsung kan????.

Kepada kawan2 yang nak makan ayam kampung goreng panas, boleh la singgah gerai aku. Btw, siang2 pun ade char kue tiew, kue tiew kerang dan mee kari tau. Mari2 bawak family, special prize utk orang2 UIA. :)

6 ulasan:

manisz berkata...

insyaAllah.. i will jejak kan kaki ke gerai ko kali kedua..

ismail ali berkata...

atie
amik la gmbr then buat la promotion kt blog ni, letak gambar + harga sekali, letak gmbr kedai sekali pun ok, ok jgk
salah satu strategi haha
smg berjaya tahap my mom chicken rice...

mia berkata...

kak sham manisz..
hehehehe..me acih..

mail..
ok gak cadangan ko itu..,btw..aku bukan peminat linda on,hehehe

Ada Ayrissa berkata...

"rasa baru" Kuey tiow kerang mmg bestttt...

hehehe....dah 2 mlm iris tlg ayah dia kat kedai..
mentang2 dh naik banner "Ayris Corner", br nak trn pdg ek ayris?

p/s : sila amik award kat page i yaa...tq

~f12a~ berkata...

apa apa pun.....kalau aku nak oder CKT..aku nak ko masak!..ahahhaha

maryati berkata...

hahahaha..buleh2 kak fiza, xde hal la...