Rabu, 17 Disember 2008

Kucing





Sabtu baru ni, aku bawak mak aku pergi ke rumah Kak Sham sebab jiran rumah Kak Sham tu nak bagi kucing. Sampai2 rumah Kak Sham dalam pukul 6 suku la. Tengok2 la kucing tu, comel sgt. Tapi anak jiran Kak Sham tu plak macam sedih2 je nak melepaskan kucing tu. Mak aku pun cam x sampai hati je nak melepaskan kucing2 tu dari adik beradik dia..murni sungguh hati mak aku, heheh. Tapi aku sebenarnye tak berapa nak sangat kucing tu. Bukan ape, kat rumah tu dah ade 2 ekor. Sekor nama Abut, sekor nama Ebi. Abut ni ok skit la dari Ebi sbb Abut ni jenis duk rumah. Ebi ni jenis sosial skit. X reti nak duk rumah. Em..rasa2 nye dah dekat seminggu aku x nampak Ebi. Ada la tu chika baru dia duk ngepong tu, muahahaha.

Mak aku dengan kucing yang x jadi bawa balik


Aku rasa kalau arif ikut ni, mau dia nak bela kucing ni,hehehe.

4 ulasan:

manisz berkata...

tie, sorry ek sal kucing tu.. parents dorang nk kasi, tapi bebudak tu, lau budak2 tk der sure parents dorang kasi dgn tk der rasa bersalah pada ko, mak plak dh tgk bebudak tu mak ko tk smpai hati..

harap mak ko tk kecik hati..

psstt.. jiran aku ada tnya, mak ko marah ker?? dia terkejut sal mak ko bangun dn kata "ahhh dah lah jom balik, dh tgk dah jom balik", then bangun & trus keluar..

aiyoooo kecut perut aku.. aku agak terkesima kejap bila dgr.. tapi bukan sebab kucing kan??

aku ckp ke jiranku.. bukan.. dia nk cepat ada hal kat umah, lagipun dia tk sihat.. :-)

jgn kcik ati lak komen aku nie tau..

mia berkata...

Tu la.. aku pun perasan mak aku wat camtu, aku pun x sure sebenarnye. Mak aku tu lately ni mmg angin 1 badan. Bila dah balik tu dia ade ckp, "bila la Sham nak anta kucing tu ye?". Aa..ko ada ckp nak anta kat mak aku ke kucing tu?

Aku x terasa pun sbb nye mmg betul pun mak aku ckp camtu. Maybe dia keciwa kot,hehehe

manisz berkata...

ko tk terasa, tapi aku cam bersalah plaks kat mak ko.. kecik ati sikit arrrr, cam marah kt aku dgn mak aku jerkkk :-(

jiran aku tu lah ckp kat aku.. dia kata smula, so aku ckp kat mak ko, nntilah makcik lau dia kasi ke saya trus ke, saya anto jerlah kat makcik..

but so sorry, mmg jiran aku nk kasi kucing tu, aku rsa dia pun tk sangka reaksi anak2 dia gitu dpn mak ko..

ermmmmmm....

mia berkata...

xpe la, xde hal la..mak aku tu mmg camtu, dia xde ckp ape pun pasal jiran ko tu. Aku pun malas nak tanye. Kang melalut plak jdnye